Újév és lencse – mit érdemes tudni róla?

31 Dec 2020 no comments eerika

A babonáknak, hagyományoknak köszönhetően a lencse ebben az időszakban szinte minden háztartás ünnepi menüsorában megtalálható. A gazdagság, bőség szimbóluma, de emellett számos más pozitív tulajdonsága is van.

Lencse és az egészség

Érdemes lenne az év során többször fogyasztani, ugyanis jobb mint a borsó és a bab. Többször fogyasztva, beépítve az étrendbe nem csak a babona szerinti gazdagság bevonzását, de az egészségünket is nagyban támogathatjuk vele. A lencsében nagyon sok hasznos vitamin található. Többek között A-vitamin, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink és vas is. Ráadásul tápláló, nagy mennyiségű fehérje van benne, ami könnyen emészthető a szervezet számára. Hozzávetőlegesen 10 dkg lencsében másfélszer több fehérje van, mint a marhahúsban. Jelentős rosttartalmát is érdemes megemlíteni (100 g-ból 3-4 g), ami akkor a legnagyobb, ha nincs lehéjazva.

Continue reading „Újév és lencse – mit érdemes tudni róla?”

Párolt rizsen innen és túl

03 Jul 2019 no comments kovy

Unalmas de nagyon helathy? Sokan a rizs és a párolt zöldségeken kívül nem is nagyon próbálnak ki más alternatívát, hogy főétkezéseikhez egészséges de változatos köreteket fogyasszanak. Continue reading „Párolt rizsen innen és túl”

Nem működik a diéta! Pedig a barátnőm ettől fogyott le

03 Jul 2019 no comments kovy

Ismerős? Sztárdiéták, női magazinban olvasott étrendek, barátnők, kollégák tanácsai fogyáshoz, ami mindenkinél tutira beválik. Mindet kipróbáltad, mégis rajtad ragadtak a plusz kilók? Miért nem működik, ha mindent betartottál? Continue reading „Nem működik a diéta! Pedig a barátnőm ettől fogyott le”

Hozd magad formába a nyárra

03 Jul 2019 no comments kovy

Hohó, előző hónapban még csak a kabátot dobtuk le, lassan szandálba csúsztattuk a lábunkat, most pedig előkerültek a bikinik, fürdőnacik és a farmer shortok. Continue reading „Hozd magad formába a nyárra”

De hát egész életében nem diétázhat az ember!

03 Jul 2019 no comments kovy

Van egy jó hírünk: Nem is kell. Az egészséges táplálkozás ugyanis nem erről szól. Sokan azt hiszik azzal, hogy lecsökkentik az étkezések és az adagok mennyiségét, vagy akár egész csekély mennyiséget esznek, hatékony, tartós fogyást, jobb formát tudnak majd elérni. Continue reading „De hát egész életében nem diétázhat az ember!”

Mozdulj meg az irodában

02 Jul 2019 no comments kovy

A munkahely az, ahol napjaink nagy részét töltjük. Ahol általában egy adott pózban ülve, stresszes tempóban dolgozunk. Éppen ezért egy átlagos irodista ember nagyon keveset, vagy egyáltalán nem is mozog. Continue reading „Mozdulj meg az irodában”

Csirke és még sokan mások

02 Jul 2019 no comments kovy

Van élet a szárnyason túl! Ha éppen belevágnál egy fogyókúrába vagy csak szeretnél jobban odafigyelni a mindennapi étkezésedre, az első ami rögtön szembejön veled az interneten az a csirke és a rizs vagy saláta. Continue reading „Csirke és még sokan mások”

5+1 tény az avokádóról

02 Jul 2019 no comments kovy

Az avokádó ma már szinte majdnem minden háztartásban megtalálható, vagy legalábbis már a legtöbb ember találkozott vele. Nem csoda, hiszen már bármelyik nagyobb közértben beszerezhető, általában több, a zöld különböző árnyalataiban játszó fajtája közül is válogathatunk. Continue reading „5+1 tény az avokádóról”