Hozd magad formába a nyárra

03 Jul 2019 no comments kovy Categories health

Hohó, előző hónapban még csak a kabátot dobtuk le, lassan szandálba csúsztattuk a lábunkat, most pedig előkerültek a bikinik, fürdőnacik és a farmer shortok.
Ne aggódj még nincs késő alakítani a beachbodyn. Mutatjuk hogyan.
Felejtsd el a csodabogyókat és a rapid diétákat.

Ha hosszútávú, gyors megoldást szeretnél, felejtsd el a fogyibogyókat, teákat, vagy a hírességek villámdiétáit. Helyette válaszd inkább az egészséges életmódot. Ha tudatosan táplálkozol, és rendszeresen mozogsz, azonnal érezni fogod a különbséget. Jobb közérzet, jobb forma, energia, stressz csökkenése és hangulatjavulás. Jól hangzik? Akkor lássuk…

Hogyan kezdd el?

Ne azonnal akarj mindent. Eleinte kisebb, reálisabb céljaid legyenek. Például: „Minden nap mozgok legalább 30 percet!” vagy „Igyekszem kiiktatni a finomított cukrokat, szénhidrátokat.” A 10 kiló mínusz 5 nap alatt diéták nemhogy nem hatékonyak, de felborítják a szervezet működését és még a sikerélmény is elmarad. Inkább kisebb célokat tűzz ki.
Tudd, hogy minden szervezetnek másra van szüksége. Ami egy barátodnak bevált, nem biztos, hogy neked is megfelelő lesz. Ha nem vagy biztos magadban, érdemes mind a táplálkozással, mind pedig a testmozgással kapcsolatban szakértőhöz, edzőhöz fordulni.

Csak enni, enni.

Biztosan hallottad már: „A fogyás sikeressége csupán 20%-ban múlik az edzésen, a többi az étkezés”. Ha ennyire nem is drasztikusan, de mindenképp van valóságalapja.

A kulcsszó: mértékletesség.
Napi ötszöri kisebb adag egészséges ételekkel, sokkal tartósabb és látványosabb eredményt hoz, mint a koplalás, ami hatalmas károkat okozhat a szervezetedben. Nasizz zöldséget, gyümölcsöt, húsokat, fehérjéket. Tedd le a cukros üdítőket, péksütiket. Ez már hatalmas lépcső lesz az elindulásnál.

Sikeres munkához idő kell.

Hajlamosak lehetünk néhány nap, vagy hét után feladni, ha nem látunk azonnali eredményt. Azonban ami a tartós átalakulásban a társunk, az az idő. Na és persze a türelem.
Lehet, hogy rosszul hangzik, nem úgy, mint a hamburger sültkrumplival. Viszont nézz csak rá az új bikinidre?

Ugye, hogy megéri inkább a salátára voksolni?