De hát egész életében nem diétázhat az ember!

03 Jul 2019 no comments kovy Categories health

Van egy jó hírünk: Nem is kell. Az egészséges táplálkozás ugyanis nem erről szól. Sokan azt hiszik azzal, hogy lecsökkentik az étkezések és az adagok mennyiségét, vagy akár egész csekély mennyiséget esznek, hatékony, tartós fogyást, jobb formát tudnak majd elérni.

Pedig ez nem így van. Akkor mi lehet a kulcs?

Nagyon egyszerű a válasz, és nincs benne semmi titok:
Megfelelően összeállított étrend.

Nézzük meg egy kicsit tüzetesebben.

Hogyan is néz ki egy ideális reggeli? Ami energiát ad, könnyen emészthető mégis eltelít.
Fontosak a teljesértékű gabonák, durvaőrleményből készült pékáruk, fehérjékből, zsírok. Jöhet a túró, sajt, tojás.

Főétkezéseknél kiemelten fontos lehet a párolt zöldség és a nyers saláta is. Hogy miért? Mert tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nem hozza a megszokott „kajakómát”, finoman ízesíthető és variálható, mégis alacsony a kalóriatartalma. A friss zöldek mellett felsorakozhatnak a sovány húsok, amik elsősorban grillezve, párolva, natúr, vagy pácolt formában készülnek.

Esti időszak felé közeledve helyezzük előtérbe a fehérjéket! Halak, tojás, fehér húsok. Nem tanácsos éjszakára eltelíteni és megterhelni a gyomrunkat, az alvást is megnehezíti a helytelen esti étkezés!

Na és mi lesz a tízóraival és az uzsonnával?
Semmiképp se hagyd ki! Miért? Mert fontos, hogy ne éhezz. Pár szem mandula, egy-két kocka magas kakaótartalmú étcsoki, zöldségchips, pár szelet felvágott már orvosolja is a problémát.

A fogyást nem éhezéssel tudod elérni, hanem átgondolt, változatos és mindemellett tápláló étrenddel, és persze megfelelő mennyiségű testmozgással!